€{{amount_with_comma_separator}}

Jouw winkelwagen (0)

Welkom PROFESSSIONALS. Ben je consument? Klik Hier

Wimperlijm: de basis van een mooie set wimperextensions

Wimperlijm: de basis van een mooie set wimperextensions

0 reacties

Wimperlijm: de basis van de set wimperextensions

Wimperlijm is meestal gemaakt van “methyl- 2-cyanoacrylaat” dat is ontworpen om een ​​glad oppervlak (de wimperextension) te hechten aan een poreus oppervlak (de natuurlijke wimper). Zeker niet om contact te maken met de huid, want dat kan irritatie veroorzaken!

Type acrylaat bepaalt de kwaliteit

Er zijn verschillende kwaliteiten van dit “cyanoacrylaat” en de kwaliteit hiervan maakt ook tevens het grootste verschil tussen de vele wimperlijmen welke op de markt beschikbaar zijn. Misencil gebruikt als enige in de markt een medische kwaliteit acrylaat in haar wimperlijmen en heeft als enige fabrikant deze wimperlijmen zelf ontwikkeld, samen met een overheidslaboratorium under toezicht van de Amerikaanse Voedsel- en Warenauthoriteit (de “FDA”) en HealthCanada, de Canadese gezondheidsdienst, wiens eisen nog strikter zijn zelfs dan in de EU.

Tips & Tricks voor het beste resultaat

1. Heb altijd een thermometer & luchtvochtigheidsmeter op je werkplek

Zo kun je zelf de temperatuur en luchtvochtigheid ontwikkeling in de gaten houden en hier op inspelen tijdens je werkdag.

 

2. Gebruik een luchtontvochtiger

Hoe vochtiger je kamer, hoe onstabieler je lijm en hoe dikker deze wordt op de jadesteen. Daarom heb je meer lijm nodig voor je behandeling. Om je te helpen, raden we aan een ontvochtiger in je werkkamer te gebruiken. Je kamer moet een temperatuur tussen 21° en 23° Celsius hebben, en idealiter een luchtvochtigheid tussen 30% en 55%. Lukt dit niet, bijvoorbeeld in een kapsalon of Spa, kies dan voor Adapt lijm welke hier speciaal voor ontwikkeld is. 

 

3. Kies een wimperlijm die bij je omgeving past

De Misencil wimperlijmen Onyx en Premium zijn gevoeliger voor hitte en vochtigheid dan de HD en Adapt lijm. Het is daarom goed mogelijk dat je in een warmere en/of vochtigere ruimte meerdere druppels Onyx of Premium wimperlijm nodig heeft voor één niejee set behandeling, daarom is de Adapt lijm speciaal ontwikkeld voor warmere en/of vochtigere ruimtes, zoals salons waar ook geföhnt wordt. Zie de grafiek onderstaand met de droogtijd verticaal vermeld en een balk met minimale en maximale luchtvochtigheid per wimperlijm. 

wimperlijm en vochtigheid in een grafiek

4. Gebruik een beschermende sticker op je jadesteen

Om de levensduur van je druppel wimperlijm te verlengen, gebruikt je een beschermende film op de jadesteen. De film zal de vochtigheid verminderen welke op de steen kan zitten door de luchtvochtigheid. Plaats de druppel lijm op de jadesteen zo dat je een circkel van van ten minste 8mm diameter krijgt. Wanneer je de wimperextension in de lijm dompelt, moet je ervoor zorgen dat je de vorm van je druppel niet verandered en de jadesteen zelf niet aanraakt om de druppel die aan de basis van de wimperextensions zit niet te verliezen. 

Wimperlijm druppel op jadesteen met wimperextensions

5. Bewaar je lijm goed

Wanneer je je wimperlijm niet gebruikt, eigenlijk al na het plaatsen van de druppel op de jadesteen, is het beter om je lijmfles rechtopstaand op een droge, koele plaats buiten bereik van zonlicht (liefst de koelkast, niet in- of tegen het vriesvak) te bewaren. Let op: alle Misencil wimperlijmen moeten in de koelkast bewaard worden behalve de Adapt lijm; deze moet wel droog en buiten het bereik van zonlicht bewaard worden. Laat je wimperlijm nooit in de auto liggen om te bevriezen tijdens de winter of in de zomer te oververhitten!

 

6. Openen & sluiten met de juiste dop

Het openen en sluiten van de wimperlijm is ook van essentiëel belang. De tuit van het flesje moet altijd schoon gehouden worden, zeker voor het opbrengen. Lijmresten gaan anders kristaliseren en dat is slecht voor de houdbaarheid en kan evt zuurstof in het fles laten, waardoor de lijm sneller uithard. Flesje rechtop bewaren zorgt ook voor minder kristalisatie in de tuit. Elke Misencil wimperlijm wordt geleverd met 2 doppen: een schroefdop en een naald-dop. Voor de Onyx, HD en Premium lijm is het advies om na het openen de schroefdop te vervangen door de naalddop. Let op: voor Adapt lijm is het beter om de schroefdop te blijven gebruiken tijdens het opbergen, de naalddop kun je nemen als de tuit verstopt zit maar niet om te bewaren.

 

7. Nanomist

Voor de beste lijmverbinding gebruik je altijd de Nanomist altijd aan het einde van de behandeling. Jij en je klant zullen versteld staan van het resultaat: lijmdampen lossen snel op en de polymerisatie (uitharden) van de lijm wordt versneld en gelijk verdeeld. Gebruik deze Tips & Trics om te werken aan de perfecte lijmtechniek zodat de consument lang kan genieten van haar Misencil wimperextensions en jij langer van Misencil wimperlijm! 

Nanomist bij wimperextensions behandeling

Is jouw wimperlijm goedgekeurd? Controleer het!

Helaas staan in andere delen van de wereld, zeker in Azië, veel consumenten- en gezondheidswetgevingen nog in de kinderschoenen en lijkt het economisch belang voor de volksgezondheid te gaan. Echter bij ons in de Europese Unie is wetgeving strikt en zijn productkeuringen verplicht, evenals een lijst van ingrediënten op het product. Dit alles valt onder een verordening (een wet voor alle EU landen), zijnde “EU Cosmeticaverordening 1223/2009 EG”. Helaas komen er nogsteeds wimperlijmen ons land binnen welke niet aan deze EU verordening voldoen. Vaak via “Private Labels” (merken welke zelf niets ontwikkelen/onderzoeken maar alleen, veelal Chinese of Koreaanse, producten met hun eigen logo laten bestickeren en dit importeren) of producten direct van handelaren via websites zoals Alibaba/Ali Express.

 

Jouw klant heeft maar 2 ogen, neem geen risico.

Natuurlijk zullen deze lijmen erg prijsvoordelig zijn zonder daadwerkelijke onderzoek, testen en goedkeuring, maar weet wel dat deze meestal niet voldoen aan de in Nederland geldende wetgeving. Als professionele wimperstyliste wordt je geacht de relevante Nederlandse wetgeving op het gebied van voedsel-en warenkwaliteit, als mede gezondheidszorg, te kennen en ben je als wimperstyliste/salon aansprakelijk voor de schade welke een product als dit kan aanbrengen aan de consument!
Wimperlijm is de basis van elke mooie set wimperextensions dus dit moet goed gedaan worden; bespaar dus niet op goede wimperlijm. Met hoge kwaliteit wimperlijm werk jij sneller en is je klant meer tevreden. Lees meer...

Laat een reactie achter

Opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd

Gratis verzending
Gratis verzending

vanaf €50,-

24/7 Support
24/7 Support

op WhatsApp

Koop nu, Betaal Later
Koop nu, Betaal Later

met Klarna

Best gewaardeerd
Best gewaardeerd

door meer dan 600 salons